Close

22. 12. 2019

Kam volá SOS tlačítko v autě

Každé vozidlo vyrobené od dubna 2018 musí mít instalované tlačítko nouzového volání. Tento systém se nazývá eCall a je povinný pro automobily v celé Evropské unii. Důvodem je rychlejší pomoc motoristům, kteří se stanou účastníky vážnější dopravní nehody. Každý nově vyrobený vůz má v sobě zbudovanou SIM kartu a čip GPS. Ke komunikaci s operátorem je dále použit mikrofon a reproduktory. Tyto prvky už má většina nově vyrobených vozidel v základu, takže investice nejsou pro automobilky příliš veliké. V případě vážné kolize volá auto na tísňovou linku 112. Na tuto linku lze volat i bez kreditu, takže není nutné si platit nějaký paušál u mobilního operátora.

Ecall se dlouho testoval

ecall

Systém se několik let testoval, aby nedocházelo k planým poplachům. Také se nastavovaly procesy na tísňových linkách po přijetí tohoto volání. Auto po nehodě může vyslat nouzové volání automaticky nebo si může posádka přivolat pomoc stisknutím tlačítka SOS. Operátor následně komunikuje s posádku stejně jako při telefonním hovoru. Může se ovšem stát, že havárie je těžšího rázu a posádka není při vědomí. Operační důstojník obdrží při automatickém hlášení nehody také informace o počtu vystřelených airbagů, počtu zapnutých pásů, poslední rychlosti vozu, atp. Tyto informace mohou hodně napovědět, pokud není s posádkou hlasový kontakt navázán.

Na základě přijatých informací tísňové středisko vyšle na místo nehody záchranáře. Jedná se o krok správným směrem, jelikož někdy rozhodují vteřiny. Také se může stát, že se nehoda stane na nepřístupném místě, kde nikdo nejezdí a o těžce zraněném řidiči nikdo neví. V tu chvíli je tento systém k nezaplacení. I když automobilky investují do těchto technologií přiměřené peníze, určitě si je nechají od zákazníků uhradit. Výsledek je znatelný již v současné době. Nové automobily lehkým tempem zdražují.

Autopůjčovny nakupují draze, levně pronajímají

Není se ovšem čemu divit. Moderní technologie pronikly do autoprůmyslu hodně rychle a samozřejmě se nejedná o levné doplňky. Některé jsou povinné, jiné jsou implementovány v rámci konkurenčního boje. Dalším tlakem na cenu jsou přísné limity emisí. Od roku 2021 musí automobilky stáhnout průměrné emise CO2 na 95 gramů/auto/km. To je dost tvrdý limit, takže to vypadá, že budou padat za nadprodukci vysoké pokuty. Tyto sankce se ovšem opět přelijí do ceníku nových vozů, což znamená jediné, zdražení.

Naše půjčovna aut nakupuje vozy Škoda a sleduje stálý mírný růst cen nových vozidel. Na druhou stranu v oblasti půjčování automobilů se situace hodně přiostřila a poslední dobou musí autopůjčovna Praha snižovat své ceny díky silné konkurenci, která začala v tomto oboru nově podnikat. Na druhou stranu nové technologie včetně tlačítka SOS naše firma vítá, jelikož to přispívá k větší bezpečnosti našich klientů.