Close

5. 10. 2019

Autopůjčovna Praha pokuty

Jak autopůjčovna Praha řeší pokuty

fialová zóna

S pokutami se nejen v Praze roztrhl pytel. Osoba blízká už je dávno minulostí, takže současnou pokutu musí někdo zaplatit. Pokud se k ní nezná řidič, pokuta skončí u majitele vozidla, jelikož byla zavedena odpovědnost provozovatele za dopravní přestupky. Modré a fialové zóny v Praze přidělaly vrásky majitelům autopůjčoven. Klienti půjčoven si občas myslí, že pokud zaplatí nájemné za půjčení auta, je v ceně zahrnuto vše, od poškození přes úklid až po spáchané dopravní přestupky.

Modré a fialové zóny v Praze

Modré zóny slouží k zaparkování místním řidičům. Po zavedení těchto barevných oblastí byla situace v zónách placeného stání relativně klidná a nebyl problém automobil zaparkovat. S postupným zavedením i do ostatních částí Prahy se ovšem situace zhoršila a v současnosti je problém večer zaparkovat i v modrých zónách. Korunu všemu nasadil Magistrát, když povolil parkovat carsharingovým autopůjčovnám v celé Praze bez omezení za minimální poplatek. V naší oblasti vidím plno těchto aut a svoje auto nemám kde zaparkovat. Demagogie dosáhla vrcholu, jelikož carsharingové firmy přesvědčil nějakým záhadným způsobem Magistrát, že každé jejich auto odstraní z ulice dalších10 – 15 vozidel, které jejich klienti prodají a budou si ho u nich půjčovat. Tomu se můžeme tak akorát zasmát a přemýšlet, co za tímto nesmyslným povolením bylo.

Fialové zóny jsou pravděpodobně ještě větší strašák pro autopůjčovny, jelikož se na nich podle úředníků zadarmo nesmí ani zastavit. Pokud kolem projede Eltodo auto přistane v kanceláři půjčovny aut pokuta v hodnotě 500 Kč. Je to další absurdita z dílny Magistrátu hlavního města Prahy. Zde je opět motivace více než zřetelná. Eltodo auto umí dělat jenom momentky, takže je třeba postihovat zákaz zastavení. Zákaz stání se s tímto autíčkem těžko dokazuje.

Vymáhání pokut autopůjčovnou

pokuta

Do firmy autopůjčovny dorazí pokuta za dopravní přestupek. Z databáze se zjistí, kdo měl v uvedenou dobu auto v pronájmu. Klient je kontaktován a po vysvětlení situace požádán o úhradu této sankce. Většinou není problém po doložení podkladů s úhradou. Občas se ovšem stane, že se zákazník snaží z této povinnosti vykroutit a nezaplatí. Po určité době je ovšem celá věc předána advokátní kanceláři a u soudu jde vše velice rychle. Ke smůle klienta se ovšem z pětistovky stává dluh několika tisíc. Těchto zákazníků je ovšem v autopůjčovnách mizivé procento.