Close

9. 2. 2018

Nejlevnější auto

Nejlevnější auto končí

auto

Když je něco nejlevnější, tak si většina lidí myslí, že je to i nejhorší. Bohužel často tomu tak je. Již na základní škole si spolužáci poměřují mobilní telefony. Ten, kdo má nejlevnější přístroj rázem ztrácí kredit u ostatních. To samé se děje v oblasti značkového oblečení. Levné věci většinou lidé kupují, protože na dražší nemají peníze. Někdy je ovšem paradoxně za méně peněz více muziky. Neexistuje přímá úměra mezi cenou zboží a jeho kvalitou. A jelikož je na světě více chudých lidí než bohatých, některé firmy sází na výrobu nejlevnějších věcí s vidinou velkých prodejů. V autopůjčovně v Praze chtějí lidé nízkou cenu a dobrou kvalitu.

Heslem, co je levné, to se hodně prodává se řídila firma, která v Indii začala před deseti lety vyrábět nejlevnější auto na světě. Jeho cena se pohybovala okolo 45 000 Kč. Bohužel časem se ukázalo, že i chudáci by rádi nevypadali jako chudáci. Nejlevnější auto totiž na první pohled jako levné vypadalo. A to se líbí málokomu. Okýnka nebyla stahovací, kola mělo auto jak z dětského autíčka, o posilovači řízení si mohli nechat kupci jen zdát. Automobilka postupně přidávala na výbavě. Ruku s tím ovšem přicházelo i postupné zdražování.

Ve finále auto bylo výbavově srovnatelné s konkurencí, bohužel nálepky nejlevnějšího auta se nezbavila, a to ji položilo. V roce 2017 prodala automobilka 217 vozidel. To je jasný signál ukončit výrobu. V naší autopůjčovně v Praze je zřejmý podobný trend. Lidé mají rádi slušnou výbavu auta. Cítí se potom o hodně lépe a cestu autem si užívají.